HTML

Demokrácia igen, Korrupció nem

Egy idális világban a demokrácia működik, a korrupció pedig nem. Bár ezt létrehozni nem lehet, de megközelíteni igen. Kis lépések segíthetik ezt a folyamatot, ezeket szeretném összefoglalni.

Friss topikok

Linkblog

2015. Új adatközpont felállítása, illetve a jelenlegi bővítése

2010.12.21. 16:28 Leléptem

Sokan a Fidesz soraiból a Nagy Testvér és a rendőr állam jelzővel illetik az új adatközpontot. Vegyük szemügyre kicsit közelebbről, hogy miről is van szó.

Az új adatközpont egyesíti az összes az állam számára rendelkezésre álló információs adatbázist és az új fejlesztéseknek köszönhetően minden korrupció gyanus személy nevét kiadja a az új belső ellenörzési hivatal számára.

Hogy is néz ki ez a valóságban:

Minden kösztistviselő speciális átvilágításban részesül. Minden bevételét és kiadását a rendszer figyelemmel kíséri beleértve a kártyás vásárlások, ingatlan és gépjármű- vásárlás, bérlés költségeit is. Amennyiben kiadásai meghaladják a bevételét a rendszer riasztást ad ki a személyre. A belső ellenörzési hivatal áttekinti az adatokat, amennyiben nem egyértelmű a tényállás, a vizsgált személyt is meghallgatják. A nyomozás 5 napon belül lezárul. Ha a tisztségviselőt bűnösnek találják, azonnal eltiltják hivatalától és munkáját visszamenőlegesen átvizsgálják. A tisztségviselő a vizsgálat alatt vizsgálati fogságba kerül, látogatását korlátozzák az ügyvédjére, minden vagyona és a közvetlen családtagok vagyona elleőrzés alá kerül. Amennyiben a korrupció bebizonyosodik és annak összegét felderítik az összeg az államkasszába kerül és a gazdaság éllénkítésére illetve az esetlegesen okozott károk csökkentésére fordítják.

Természetesen ugyanilyen riasztás következhet be az alábbi események felderítése esetén:

  • Feltünőes sok készpénzes befizetés havi és éves szinten a köztisztviselő vagy családja számára.
  • Olyan nagy összegű vagy összesítetten nagy összegű befizetések a köztisztviselő vagy családja számára amelynek forrása felderítettlen, vagy más ügyekből adódóan gyanusnak találtatott.
  • Bármely kapcsolat offshore cégekkel, akár családtagokon keresztül is.
  • Korábban felderített korrupciós ügyekben való érintettség, pl. kedvező rendelet támogatása, benyújtása a korábbi nyomozások bármilyen formában való akadályozása
  • Vagyonbevallástól eltérő információk felderítése (Pl. külföldön vásárolt, vagyon nyilatkozatban nem szereplő ingatlan megléte)
  • A digitalizált ügynöklistákon való névbeli, születési adatokon alpuló egyezés
  • A rendőrség felkérése esetén

Minden ilyen ügy zárt a nyilvánoság elött a maximálisan 5 napos vizsgálat alatt. Ez az idő lehetőséget ad a rendszernek a további korrumpált személyek leleplezésére és vagyonuk zárolására. Ezen idő alatt (amennyiben van) mentelmi joguk felfüggesztésre kerül. 5 nap után akármi is a vizsgálat eredménye, annak főbb adatai az interneten elérhetőek minden a regisztrált szavazó számára és részletei pedig minden újságíró számára.

Mivel a rendszer automatikus, a nyomozóknak mindössze az adatokat kell ellenőrízniük, nem történt-e egy nyílvánvaló elirás, vagy olyan esemény amely előre nem látható volt és a rendszer hibásan jelzett.

Nos, tehát nézzük megint az állításokat.

Rendőrállam? - Nem, hiszen az adatok ellemzését és a riasztást számítógép végzi. Az automatata riasztáson kívűl részletes adatok elérésére a rendőrség kérése esetén van lehetőség, amelyhez eddig is joguk volt, csak itt az információk kiadása gyorsabban zajlik le.

Nagy Testvér? - Igen. Tudomásul kell venni, aki közszolgálatot lát el és fizetését az állam és ezen keresztül a választópolgárok garantálják az nem sunnyoghat, mutyizhat és úszhatja meg tetteit büntetés nélkül. Úgyanúgy mint ahogy egy RT esetében is a vezetők az állásukkal felelnek a részvényesek elött, ugyanígy itt is a választópolgároknak joguk van tudni, mi miért és kinek a közreműködésével történik.

Ezek után nem történhet meg, hogy Koreaiak gumiüzemet telepítenek be hazánkba állami támogatásból fedezve a beruházást amelyet munkahelyteremtésre kaptak. Majd egy év múlva meglátogatva a gyárat a munkások 90%-a Koreai. Ne értsenek félre, az állampolgárságra gondoltam. Illetve ugyanezen munkások 80%-a nem is tud magyarul.

1 komment

Címkék: rendőrállam nagy megoldás testvér hivatal belső adatközpont 2015 ellenörzési

A bejegyzés trackback címe:

https://deikon.blog.hu/api/trackback/id/tr202530456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.31. 08:09:33

Egyházállami pártmutyi összeesküvés elmélet
vilagnezet.blog.hu/2010/12/30/egyhazallami_partmutyi_osszeeskuves_elmelet

Ez egy UP TO DATE, azaz naprakész, napjainkban is játszódható összeesküvés elméletet, csak éppen tűrörfordításban adom elő (Meg van-e keresztelve helyett, hisz-e ön Zeuszban? - verzióban):

A népszámlálás vallási hovatartozás felmérési csalás, lopás mutyi receptje:

- Alapít valaki egy ateista egyházat és egy ateista pártot a kormánnyal, a kormánypárttal összeforrtan és szövetségben.

- Tartani kell egy népszámlálást, ahol a kérdezőbiztosok felteszik a kérdést, hogy Ön hisz-e Zeuszban? Ki kell adni, hogy aki nem hisz választ adja, az nem hisz Istenben, tehát ateista besorolást kap.

- Kiderül, hogy az Ország 95%-nem hisz Zeuszban, tehát ateista.

- Ez alapján az ateista egyháznak több kesze-kusza címen évi több százmilliárd támogatást lehet átutalni közpénzekből, cserébe a kormány támogatásáért. Amit már ellenőrizni sem nagyon lehet, hogy nem-e pártkasszákba megy.

Tökéletes bűntény.
süti beállítások módosítása